Ingyenes szállítás 20.000 Ft feletti vásárlás esetén

Csíráztató tál
Csíráztató tál
4 650 Ft

Csíráztató tál

Raktáron
4 650 Ft
Részletek

Használati utasítás:

 

Mosás:

A magokat tegyük az egyik lukacsos edénybe vagy szűrőbe és folyóvíz alatt alaposan mossuk le.

 

Áztatás:

A tisztára mosott magokat öntsük át az alsó, zárt aljú tálkába, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy az bőven ellepje. Az áztatás addig tartson, amíg a magok szemmel láthatóan eg ne duzzadnak. (Kb. 1/2-1 nap)

 

Csíráztatás:

A megduzzadt szemeket helyezzük át az egyik lukacsos tálba és folyóvíz alatt öblítsük le. Öblítés után a maggal teli lukacsos edénykét tegyük a vízzel teli zártaljú edényre. Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg, amely a nyákosodást előzi meg és a csírák fejlődéséhez biztosít vizet. A magoknak szükségük van arra, hogy enyhe párában legyenek. 

A csomagban több lukacsos tálka is található, ezért többféle magot csíráztathatunk egyszerre.

 

Csíráztató tál elhelezése:

Világosban a csírák sötétebb zöld színűek lesznek, C-vitaminban és karotinban sokkal gazdagabbak, mint sötétben tartott társaik. Ügyeljünk arra, hogy a nap közvetlenül ne süsse a maggal teli tálat.

 

Ideális csíráztatási hőmérséklet:

17-25 °C

 

Csíráztatás időtartama:

3 naptól akár 1-2 hétig is tarthat. Bűzafű esetén 4-5 hét.

 

Csírák felhasználása:

Nyersen, sütve vagy főzve. Magostól vagy mag nélkül. 

 

Csírák tárolása:

Nyersen hűtőben (akár 1-2 hétig is) vagy alacsony hőfokon (40-50 °C) történő szárítás után zárt dobozban.

A tál anyaga: Polisztirol

Adatok
Cikkszám
9250000007
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek