Sütéshez, főzéshez
A Sütéshez-főzéshez kategóriában válogatott, minőségi alapanyagokat kínálunk, hogy egészséget támogató, mégis ízletes ételeket készíthessen. Nálunk megtalálja a gluténmentes liszteket, mint a mandula-, rizs- vagy zabpehelyliszt, valamint a foszfátmentes sütőporokat és természetes édesítőket eritrit, xilit, kókuszcukor amelyekkel cukormentes desszertet készíthet. A hidegen sajtolt olajok kókuszolaj, olívaolaj stabil hőállóságot biztosítanak, így kiválóak sütéshez és pároláshoz. A vegán és paleo életmód követői len- vagy chia-mag alapú tojáshelyettesítőket is találnak, míg a sűrítési feladatokra tápióka és kukoricakeményítő kínálunk.
Az alapanyagokat hazai és EU-s tanúsítással rendelkező beszállítóktól szerezzük be, így garantáljuk a tisztaságot és a konzisztens minőséget. Terméklapjainkon részletes tápanyagtáblázatot és allergén nyilatkozatot talál, hogy könnyen eldönthesse, melyik összetevő illeszkedik az étrendjébe. Akár glutén-, tej- vagy cukormentes étrendet követ, akár sportoláshoz keres fehérjében gazdag lisztet, kínálatunkban gyorsan megtalálja a megfelelő alternatívát.
Legyen szó ropogós kenyérről, omlós kekszről vagy sűrű főzelékről, a Reformelelmiszer.hu segít, hogy egészségesebb, mégis finom fogások kerüljenek az asztalára.
Miért válassza az egészségtudatos alapanyagokat?
A modern táplálkozástudomány hangsúlyozza a feldolgozottság csökkentését, a rost és mikrotápanyag bevitel növelését, valamint a finomított cukrok visszaszorítását. Webáruházunk sütés-főzés aloldala azért jött létre, hogy mindezt egyetlen, áttekinthető felületen elérhetővé tegye Önnek.
Lisztek több, mint a búza helyettesítése
Mandulaliszt
Magas fehérje- és egészséges zsírtartalmának köszönhetően alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a búzalisztnek, így vércukor-barát alternatíva. Süteményben a tojás és a nedves alapanyag arányát érdemes 10–15 %-kal emelni, mert a mandulaliszt kevesebb vízfelvételre képes.
Rizsliszt
Semleges ízprofillal rendelkezik, ezért sós és édes ételekhez egyaránt beilleszthető. Puhább állagú tésztát ad, ezért palacsintákhoz, piskótákhoz ideális.
Zabpehelyliszt
Természetes béta-glükán forrás, amely hozzájárul a normál koleszterinszint fenntartásához. A zab karakteres íze miatt édes sütikben gyakran keverik azonos arányú rizsliszttel.
Speciális lisztek
- Hajdinaliszt – markáns, diós íz, palacsintához ajánlott.
- Tápiókaliszt – rugalmas textúrát ad pizzatésztának.
- Szezámmagliszt – magas kalcium-tartalom, kenyértészták rostnövelésére.
Természetes édesítők
A finomított cukor cseréjére sokféle megoldás áll rendelkezésre. Az eritrit kalóriamentes, fogbarát és nem emeli meg a vércukorszintet. Használatakor ügyeljen arra, hogy kb. 30 %-kal kevésbé édes, mint a répacukor, ezért a receptben szereplő cukor mennyiségét 1,3-szorosára növelje. A kókuszcukor karamelles ízprofilja miatt jól passzol pekándiós, almás süteményekhez. Glikémiás indexe 35-40 körül mozog, ami kedvezőbb a finomított cukor 65-ös értékéhez képest.
Olajok és zsiradékok
A hőstabil, telített közepes láncú zsírsavakban gazdag kókuszolaj 180 °C füstpontig biztonsággal használható sütésre. A hidegen sajtolt olívaolaj antioxidánsokban bővelkedik, így salátákhoz ajánlott. Ha magas hőfokon szeretne sütni, válassza a szűz kókuszzsírt vagy a finomított repceolajat.
Adalékanyagok és segédanyagok
Foszfátmentes sütőpor
Nem tartalmaz alumíniumot, így kellemetlen mellékíztől mentes. Használata megegyezik a hagyományos sütőporéval, de a tészta pihentetése nélkül azonnal süsse ki, hogy a szén-dioxid fejlődése ne maradjon el.
Sűrítő- és zselésítő anyagok
A tápiókakeményítő semleges íze és fényes állományt adó tulajdonsága miatt desszertöntetekhez kiváló. A konjac liszt nagy vízmegkötő képességű, alacsony szénhidrát-tartalmú, diétás mártások sűrítésére alkalmas.
Allergénmentes és speciális igények
Webáruházunkban piktogramok jelölik, hogy az adott termék glutén-, tej-, szója- vagy kukorica-mentes-e. Minden termékoldalon feltüntetjük az esetleges keresztszennyeződés kockázatát is.
Tudatos vásárlási tippek
- Olvassa el az összetevőlistát – minél rövidebb, annál természetesebb.
- Figyelje a származási országot – a bio tanúsítvány hitelességéhez fontos az ellenőrzött forrás.
- Tervezzen előre – állítson össze heti menüt, így elkerülheti a pazarlást.
Fenntarthatóság
Csomagolóanyagaink újrahasznosítható papírból készülnek, a raktárunk pedig megújuló energiaforrásból fedezi működését. Ezzel évente több mint 12 tonna szén-dioxid kibocsátását spóroljuk meg.
Akár speciális diétát követ, akár családi kedvenceket készít egészségesebb alapanyagokból, a Reformelelmiszer.hu sütés-főzés kategóriája megbízható, ellenőrzött forrást kínál minden szükséges összetevőhöz. Ismerje meg kínálatunkat, és teremtsen harmóniát az ízek és a tápláló összetevők között.
Gyakori Kérdések
- Melyik lisztet válasszam gluténmentes süteményhez?
- Mandulalisztet vagy rizslisztet ajánlunk, esetleg a kettő keverékét, hogy puha, morzsolódásmentes textúrát kapjon.
- Mivel édesítsem cukormentesen a tésztát?
- Eritrit vagy kókuszcukor használatával csökkentheti a kalóriabevitelt és elkerülheti a vércukor-ingadozást.
- Milyen olaj bírja a magas hőfokot sütéskor?
- A szűz kókuszolaj 180 °C-ig stabil, így biztonsággal alkalmazható serpenyős és sütőben készült ételekhez.
- Hogyan helyettesíthetem a tojást vegán receptben?
- Egy evőkanál darált lenmagot keverjen el három evőkanál vízzel, majd hagyja zselésedni öt percig, ez egy tojással egyenértékű.
- Hol találom az allergénmentes termékeket?
- A termékszűrőben jelölje be a kívánt allergénmentességet, így csak a megfelelők jelennek meg.