A hajdinaliszt a hajdina finomra őrlésével készül.
A hajdinának figyelemre méltó a rost-, és fehérjetartalma, így jó döntés lehet az étrendbe iktatni.
A közelmúltban a hajdina népszerűsége egyre terjed, mint tápanyagban gazdag, egészséges, élelmiszer. A hajdinában megtalálható bioaktív flavonoidok, zsírsavak, poliszacharidok, fehérjék és aminosavak, élelmi rostok miatt nagyszerű gluténmentes alapanyag lehet.
Összetevők: 100% hajdinaliszt
Felhasználási javaslat: főzelékek, szószok sűrítéséhez, akár palacsinták készítéséhez. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható más lisztekkel keverve. Alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez is.
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia |
1469 kJ /344 kcal |
Zsír |
3,1 g |
-amelyből telített zsírsavak |
1 g |
Szénhidrát |
63 g |
-amelyből cukrok |
0,7 g |
Rost |
5,9 g |
Fehérje |
14 g |
Só |
0,01 g |
|
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 500 g