Köleslisztből készült gluténmentes erdei gomba ízesítésű penne száraztészta.
Az Eden Premium kölestészta saját recept alapján készül tésztaüzemükben. Kellemes sárga színét a leheletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is megtartja. A tésztához nem használtak tojást és szóját sem.
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmaz.
Az útifű maghéj jó rostforrás lehet a mindennapokban. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását.
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony fokozaton 2-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk.
Összetevők: kölesliszt (85 %), ivóvíz, útifű maghéj liszt, vegyes erdei gombapor
Átlagos tápérték 100 g termékben
|
Energia
|
1340 kJ / 317 kcal
|
Zsír
|
2,5 g
|
-amelyből telített zsírsavak
|
0,5 g
|
Szénhidrát
|
61 g
|
-amelyből cukrok
|
<0,5 g
|
Rost
|
6,6 g
|
Fehérje
|
9,3 g
|
Só
|
<0,01 g
|
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 200 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig