Quinoalisztből készült gluténmentes spagetti száraztészta kölesliszttel.
Az inkák aranyaként is emlegetett quinoa Dél-Amerikából származik. Már sok-sok évvel ezelőtt is előszeretettel fogyasztották. Gazdag fehérjékben, lipidekben, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, az esszenciális aminosavak jónak mondható egyensúlyával.
A quinoatésztával változatosabbá tehetjük étkezéseinket, ráadásul nem tartalmaz glutént, tojást, szóját, tejet.
Összetevők: quinoaliszt (52 %), kölesliszt, útifű maghéj liszt, ivóvíz
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk.
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia |
1412 kJ / 335 kcal |
Zsír |
4,4 g |
-amelyből telített zsírsavak |
0,6 g |
Szénhidrát |
58 g |
-amelyből cukrok |
<0,5 g |
Rost |
8,9 g |
Fehérje |
12 g |
Só |
<0,01 g |
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 200 g
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig